מתאמנים בטוח: איך מתמודדים עם פציעות ספורט?

אין עוררין על כך שלפעילות הגופנית יש תרומה אדירה לבריאות הגוף והנפש שלנו. עם זאת, כל אדם שעוסק בפעילות גופנית כזו או אחרת עלול למצוא את עצמו מתמודד עם פציעות הנגרמות שתוצאה מהפעילות המאומצת. בין אם אתם עוסקים בספורט באופן מקצועי או חובבני, חשוב שתדעו כיצד מומלץ להתמודד עם פציעות ספורט ובאילו דרכים ניתן למנוע אותן. במאמר שלפניכם ריכזנו עבורכם את כל המידע הרלוונטי בנושא.

מהן פציעות ספורט?

כושר גופני לא רק מסייע לנו בכל הקשור לירידה במשקל, אלא הוא גם עוזר לנו לשמור על בריאות איתנה. אולם, ביצוע של פעילות ספורטיבית עלול להעלות את הסיכון לפציעות, לחבלות ולדלקות, בין אם מדובר בפעילות בעצימות נמוכה ובין אם בעצימות גבוהה. פציעות ספורט הן תופעה שכיחה בקרב ספורטאים מקצוענים וחובבנים כאחד, והן יכולות להיגרם כתוצאה מסוגי ספורט שונים – ריצה, אימוני כוח, קפיצה, משחקי ספורט לרבות כדורגל וכדורסל ועוד. מידע מלא על פציעות ספורט תוכלו לקרוא בהרחבה באתר האינטרנט של דין דיאגנוסטיקה, ומידע זה חשוב במיוחד אם אתם נמנים על מי שמבצעים פעילות גופנית באופן תדיר וקבוע.

סוגי פציעות ספורט

ישנם סוגים רבים של פציעות ספורט, אותם נהוג לחלק לשני סוגים עיקריים: הסוג הראשון הוא פציעות 'שימוש יתר', הנגרמות כתוצאה מעומס יתר על הגוף או על חלק מסוים בגוף, והסוג השני 'פציעות אקוטיות' הנגרמות כתוצאה מחבלה במהלך ביצוע תרגיל או אימון. דלקות, לדוגמה, הן בין פציעות הספורט הנפוצות ביותר ומדובר למעשה בתגובה של הגוף לנזק רקמתי בשרירים, בגידים, במפרקים ועוד. פציעת ספורט נפוצה נוספת היא שבר מאמץ, מצב שבו ישנם שברים מיקרוסקופיים על העצם שנובעים מעומס יתר לאורך זמן. כמו כן, פציעות ספורט יכולות לבוא לידי ביטוי בשחיקת סחוסים, שברים מלאים, פריקות או תת פריקות ועוד. בהזדמנות זו נציין שמומלץ להיעזר במאמן כושר אישי אם אתם מתאמנים בחדר כושר כדי להימנע מביצוע תרגילים בצורה לא נכונה שעלולה לגרום לכם לפציעות.

 

 

דרכי טיפול

כדי לטפל בפציעות ספורט, אנחנו ממליצים בראש ובראשונה לגשת לרופא מומחה שיאבחן את הבעיה. אבחון יכול להתבצע על ידי בדיקות פשוטות ומהירות יחסית, כאשר במקרה הצורך הרופא יכול להפנות לבדיקות נוספות כמו צילומי רנטגן, צילומי MRI וכדומה. בהתאם לממצאים, יוכל הרופא לקבוע מהו הטיפול ההולם ביותר למצבכם. על פי רוב, במיוחד בפציעות קלות יחסית, הטיפול המקובל הוא טיפול שמרני הכולל בעיקר מנוחה וטיפולים משלימים כמו פיזיותרפיה, תרגול יוגה ודיקור סיני, שימוש באביזרים להקלה על העומס ועוד. במקרי הצורך, ומדובר בעיקר במקרים שבהם הפציעות חמורות יותר, תיתכן התערבות כירורגית. כמו כן, הרופא יוכל לרשום לכם משככי כאבים ומשחות אנטי דלקתיות.

דרכי מניעה

באופן כללי, אין דרך להימנע לחלוטין מפציעות ספורט, מלבד האפשרות שלא לבצע כלל פעילות גופנית. אולם, תוכלו להפחית את הסיכוי שלכם להיפצע כתוצאה מפעילות גופנית על ידי ביצוע פעילות מושכלת ומודעת, כלומר – הימנעו מכל פעילות שהיא מעבר ליכולות הפיזיות שלכם, ואל תבצעו פעילות אם אינכם במיטבכם. כמו כן, היו קשובים לגוף שלכם ואם אתם מבצעים תרגיל והוא גורם לכם לכאב, אל תמשיכו. נוסף על כל אלו, מומלץ להיעזר במאמנים ובמאמנות כושר אישיים, במיוחד אם אתם מתאמנים חובבים או מתאמנים מתחילים.

סיכום

לסיכום, פציעות ספורט הן תופעה לא נעימה שכל ספורטאי עלול לחוות. בכל מקרה שבו אתם חושדים שנפצעתם כתוצאה מפעילות גופנית שביצעתם, אנחנו ממליצים שתיגשו לייעוץ רפואי לצורך קבלת מענה וטיפול הולם למצבכם. תהיו בריאים!

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד

מאמרים אחרונים

דברו איתנו!

התצוגה של שאנל

נגישות