חשוב להכיר: 4 מקרים של רשלנות רפואית בלידה

אין ספק שהבאת חיים חדשים לעולם היא חוויה מופלאה, ייחודית ומרגשת. עם זאת, יש מקרים מצערים שבהם התהליך משתבש בעקבות התנהלות רפואית, ובכך מוביל לנזק משמעותי. אם לעובר ואם לאם. מקרים שכאלו נכנסים תחת ההגדרה רשלנות רפואית. מדובר בתרחישים הרבה יותר נפוצים ממה שנהוג לחשוב, ולכן רצוי לעמוד על המשמר. תמיד מומלץ לבקש חוות דעת נוספת, להתעקש על בדיקה רצויה וכדומה. מוזמנת לעבור על מקרים שנוגעים לרשלנות רפואית במהלך הלידה, וזאת כי חשוב להיות מודעים וללמוד ממגוון תרחישים, ואף חשוב לדעת שגם אם הנזק נעשה, עדיין ניתן לפעול – להגיש תביעה.

אודות רשלנות רפואית

טרם נעבור להעניק דוגמאות, נעצור בהגדרה. ההגדרה של רשלנות רפואית בלידה נוגעת בשלושת הפרמטרים הבאים: אי עמידה בחובת הזהירות שנדרשת מגוף רפואי (ישנה דרישה ליישר קו עם נורמות רפואיות מקובלות), גרימת נזק משמעותי וקשר ישיר בין השניים. כל עוד שלושת הקריטריונים מתקיימים, מדובר ברשלנות רפואית. כיצד אם כן נכנס למשוואה העיתוי שנוגע למהלך הלידה? ובכן על שלושת הקריטריונים להתייחס לתרחיש הלידה עצמו, ממש כפי שהדוגמאות שמחכות בהמשך מלמדות. עוד ראוי לחדד שרשלנות רפואית יכול להיגרם בשל אחות ומיילדת, אך גם בשל ההתנהלות של בית החולים, קופת החולים, הפקידה בקבלה למיון וכדומה.

 

חשוב להכיר: 4 מקרים של רשלנות רפואית בלידה

 

4 מקרים לדוגמה:

  1. מצוקה עוברית – לעיתים בעת הלידה העובר נכנס למצב של מצוקה. מצב עין זה מצריך מעקב צמוד, כולל ניטור דופק לב. לא פעם ערנות מוגברת מסייעת לקבל החלטות מצילות חיים, כגון מעבר לניתוח קיסרי בהול. מכאן שאם המוניטור מצביע על בעיות, אך הצוות הרפואי לא מתייחס לכך בתשומת הלב הנחוצה וכתוצאה מכך נגרם נזק משמעותי, הרי שמדובר ברשלנות רפואית בלידה.
  2. אי התייחסות לתלונות של האם לאחר הלידה – חשוב לדעת שגם טיפול לקוי לאחר הלידה עשוי להיחשב כרשלנות רפואית בלידה. כך למשל אם לאחר הלידה האם מתלוננת על תחושה קשה ואילו הצוות הרפואי ממהר לפתור את התלונות כתחושה נורמלית, וזאת מבלי לערוך בדיקות יסודיות, ובהמשך מתגלה סיבוך משמעותי שמוביל לנזק קשה, הרי שמדובר ברשלנות רפואית בלידה. זה יכול להיות תסחיף ריאתי, זה יכול להיות פגיעה באיבר פנימי עקב ניתוח קיסרי וכדומה.
  3. התרשלות בקבלת אפידורל – לא כל מקרה של אפידורל שמוביל לפגיע חמורה נחשב כרשלנות רפואית. עם זאת, אם הצוות הרפואי העניק את הזריקה לא בהתאם לפרוטוקול, או ללא קשב למצבה של האם, ואילו הפעולה הובילה לפגיעה קשה, בהחלט ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית בלידה.
  4. אי הסכמה מדעת – בהנחה והצוות הרפואי בחר לעבור ללידה מכשירנית, להוביל את האם לחדר ניתוח וכדומה, וכל זאת מבלי לעצור להסביר במה מדובר, מהם הסיכונים האפשריים ומנגד מהן החלופות, ובעקבות ההליך נגרם נזק משמעותי (לאם או לתינוק), ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית בלידה. מקרה מסוג זה יושב על ההגדרה אי השגת הסכמה מדעת. החוק קובע שלאם ישנה זכות בחירה, ישנם מצבים שמצריכים את הסכמתה.

התעורר חשד? פועלים!

כפי שניתן לראות, רשלנות רפואית בלידה יכול להיגרם במהלך הלידה ולאחריה. יכולה להוביל לנזק משמעותי לאם ולעובר. יכולה להיגרם בשל התנהלות שגויה, חוסר תשומת לב, אי קבלת הסכמה מדעת, התנהלות לא אחראית וכדומה. הנקודה היא שתמיד יש להיות עם יד על הדופק. לדרוש בדיקה נוספת, הסבר מקיף וכדומה. בכל זאת נגרם נזק משמעותי וחושדים שהיה ניתן למנוע אותו באמצעות התנהלות רפואית תקינה? מומלץ להתייעץ על עורך דין שמתמחה בתחום.

מאמרים אחרונים

דברו איתנו!

התצוגה של שאנל

נגישות